Antibiotikum, és fertőtlenítés nélkül

Leegyszerűsítem a dolgokat, összeollózom, hogy mindenki értse. Még Iványi is, akinek elsősorban véres a keze. A boncolást végző igazságügyi orvos szakértők véleménye szerint nevezett halálának közvetlen oka a keringés és a légzés elégtelensége volt. Ezen állapothoz a kialakult szeptikus (vérmérgezéses) sokk vezetett, melynek oka a létrejött bacteriaemia (a baktériumok vérben való megjelenése) és a következményes DIC betegség (egész szervezetet érintő véralvadás zavar) volt.

Iványi megnyitotta Eszter belső szervei fele a baktériumok terjedésének útját a Bumm-kanalas vizsgálattal és a betadinos öblítést is feledte.

(Ennek enged utat Iványi.)

Szakértők szerint a Bumm-kanállal történő revízió nem szakmai szabályszegés, ám javallat, indikáció hiányában indokolatlan, felesleges beavatkozás!

-Akkor minek sarlatán?

Ráadásul a megjegyzés: A jelen perbeli esetben az orvosi adatok alapján számomra nem egyértelmű, hogy a méhlepény megszületése után kézzel, vagy műszerrel történt a betapintás, a műtétes beavatkozás leírása hiányzik, nem zárható ki véleményem szerint a kézzel való betapintás lehetősége. A beavatkozás körülményei nem tisztázottak (érzéstelenítés, sterilitás kérdése, a méhűr jódos-vizes öblítése), a szükséges, fent felsorolt lépések elvégzése igazságügyi orvosszakértői eszközökkel így nem igazolható. Az adatok szerint a beavatkozás után antibiotikumot sem kezdtek el adni a betegnek.

Mi van?

Még azt sem? Egyébként meg minek is adnátok gyilkosok, ha nem érdekel benneteket a betegek, főleg, ha nem a ti privát pácienseitek! De erről a jövő héten.

Greiner Tamás